cercetare

Miercuri, 19 Noiembrie 2014 14:25

Center for EU Communication Studies

Calitatea României de stat membru al Uniunii Europene a schimbat fundamental peisajul problematicilor și tematicilor relevante în sfera publică. Este deja un fapt nedisputat că actorii publici și privați, reprezentanții mass media, precum și întreaga societate românească în ansamblul ei trebuie să contribuie în mod avizat și asumat la dezbaterile publice pe teme europene.

Ca actor strategic în mediul academic românesc, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) contribuie în mod activ la creșterea gradului de europenizare a societății românești, prin activități de cercetare, diseminare a cunoștințelor și formare a competențelor studenților în comunicare, guvernanță și antreprenoriat în UE.

Center for EU Communication Studies (CECS) din cadrul SNSPA este umbrela instituțională a primului cluster academic din România dedicat comunicării publice în context european. Inițiat de profesori ai Facultății de Comunicare și Relații Publice (SNSPA) în cadrul proiectului “Euroantreprenoriat – calificări universitare pentru europenizarea societăţii româneşti”, CECS se bucură de implicarea a numeroși cercetători români și străini cu interese științifice legate de politica de comunicare a Uniunii Europene, EU affairs, guvernanță, procese de europenizare etc.
 
Comunicarea europeană este o temă prea puțin cercetată și dezbătută, în ciuda mizei strategice pe care o are în soluționarea a ceea ce specialiştii numesc criza de legitimitate și de leadership a UE. CECS se dorește a fi o platformă internațională destinată explorării ştiinţifice şi instrumentalizării acesteia.

Obiectivele CECS sunt de a:

  • contribui la europenizarea societății românești;
  • constitui o reţea europeană de cercetare şi practică în comunicare şi guvernanţă europeană;
  • iniția proiecte de cercetare pe tema sferei publice europene și a problematicii asociate (politica de comunicare a Uniunii Europene, guvernanța în context european, EU affairs);
  • profesionaliza domeniul comunicării europene (EU communication) atât în România, cât și la nivel european;
  • dezvolta parteneriate naționale și internaționale cu actori strategici din sfera EU communication & affairs;
  • crea oportunităţi de internship şi dezvoltare profesională pentru studenţii care doresc să se specializeze în comunicare europeană;
  • constitui un spațiu organizat pentru reflecție și dezbatere pe tema sferei publice europene, prin organizarea de evenimente și publicarea de lucrări specializate.

 

Website: www.eucommunication.eu

Zithromax è un antibiotico a largo spettro. Prima di assegnare farmaco paziente per definire la sensibilità per i capelli che ha causato la malattia in questo paziente. dovrebbe essere sempre presa un'ora prima dei pasti o 2 ore dopo un pasto. Il farmaco viene assunto solo 1 volta al giorno.