Joi, 27 Octombrie 2016 15:59

SNSPA, membră în Global Consortium for Sustainability Outcomes

Global Consortium for Sustainability Outcomes (GCSO) este o rețea globală care propune soluții la problemele de sustenabilitate, prin cercetare, dezvoltare și consolidare a capacităților. GCSO include parteneri globali, care pot transforma ideile în acțiune.

La Tempe, Arizona, SUA, a avut loc prima reuniune a membrilor  fondatori ai consorţiului-11 universităţi şi o corporaţie. Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) este membră în  GCSO şi a fost reprezentată de rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie.

Lumea recunoaște rapid modul în care probleme precum sărăcia, terorismul, schimbările climatice, foametea, lipsa apei și pericolul bolilor afectează în mod negativ bunăstarea oamenilor. Există o urgență tot mai mare pentru a dezvolta și aplica soluții la problemele de sustenabilitate. Provocările recunoscute la nivel global cresc mai repede decât sunt dezvoltate, testate şi puse în aplicare soluțiile lor.

Universitățile și institutele de cercetare pot juca un rol unic în abordarea acestor provocări, fiind locuri ideale pentru a dezvolta și testa soluții la aceste provocări. Aceste instituții au la dispoziţie capacitatea de cercetare, dezvoltare, inovare și consolidare a unor soluții în timp util, la prețuri accesibile, care ar putea duce la rezultatele durabile dorite. Deseori, universitățile pot pune în aplicare soluții la scară mică, cu partenerii locali. Consorțiul în curs de formare împuternicește membrii săi să obțină soluții la o scară globală.

Detalii, aici.

Ultima modificare Joi, 27 Octombrie 2016 16:15