Joi, 02 Martie 2017 12:49

Un 8 Martie special | Masa rotundă „Femeile și Agora”

Miercuri, 8 martie 2017, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), împreuna cu PEN Club România, vă invită la masa rotundă  „Femeile și Agora”. Dialogul nostru este prilejuit de lansarea cărții Mihaelei Miroiu, "Cu mintea mea de femeie" (Editura Cartea românească, 2017).


Evenimentul se va desfăşura la sediul SNSPA (Bd. Expoziţie, nr. 30 A), parter,  Sala Multifuncțională,  între orele 18-20:00.


În Agora noastră, oricât suntem de educate și de competente, oricât farmec intelectual avem, suntem încă o raritate ca intelectuale publice. Lumea nu se învârte în jurul minții noastre. Academia ne ignoră. Televiziunile ne ocolesc în dezbaterile politice și culturale. Creațiile noastre sunt rarissim onorate cu mari premii. Nu dăm nume străzilor, piețelor, locurilor. Dicționarele ne ponegresc, dacă sunt femei publice. Cum răspundem la toate acestea noi înșine, cu mințile noastre de femei ?

 

Vorbitori principali:
• Magda Cârneci, scriitoare, Președinta Pen Club
• Adina Dinițoiu, critic literar, jurnalistă Observatorul Cultural, membră Pen Club
• Miruna Vlada, scriitoare, membră Pen Club
• Odilia Roșianu, redactoră şefă “Literatura de azi”
• Prof. univ. dr. Alina Bargăoanu, decana Facultăţii de Comunicare şi relaţii Publice, SNSPA
• Prof. univ. dr. Iordan Bărbulescu,  preşedintele Senatului SNSPA, directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană, SNSPA
• Conf. univ. dr. Laura Grunberg, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din Bucureşti, Cadru didactic asociat, SNSPA

Oricare dintre dumneavoastra este binevenit/ă să participe la discuție.

La finalul evenimentului, autoarea cărţii, Mihaela Miroiu, va oferi autografe.

 

PEN Club România este o asociație de scriitori creată în 1990 în jurul ideilor nobile și umaniste promovate de organizația mondială PEN International. Aceasta este cea mai veche și mai mare organizație mondială a scriitorilor, creată în 1921 după Primul război mondial, cu țelul de a întări comunicarea în vederea păcii dintre mânuitorii condeiului din toate țările, cu dorința de a-i susține în lupta lor pentru libertatea cuvântului și pentru drepturile universale ale omului, dar și cu scopul de a-i proteja fizic, juridic și moral pe scriitori împotriva cenzurii, închisorii sau execuției fizice de către regimuri politice tiranice.

Creat de poeta Ana Blandiana în 1990, PEN Club România întrunește în jur de o sută de scriitori români cunoscuți, între care figurează nume importante ale culturii românești actuale precum Andrei Pleșu, Ana Blandiana, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, Gabriela Adameșteanu, Nicolae Manolescu, Mircea Dinescu, Stelian Tănase și mulți alții. PEN România inițiază și semnează petiții pentru sprijinirea unor scriitori aflați în pericol în diverse țări ale lumii, organizează dezbateri pe teme politice și literare, participă la întruniri ale PEN International care au ca scop răspândirea libertății de opinie și a democrației prin forța cuvântului și prin angajarea publică a scriitorilor.
Mai multe detalii pe  Penromania

Ultima modificare Joi, 02 Martie 2017 16:49