Joi, 11 Mai 2017 12:32

Competiţie de dezbateri la SNSPA | Debate Academy - Defending Human Rights

Una dintre cele mai importante valori ale Asociației Tineretul ONU din România este apărarea drepturilor omului. Drepturile omului ne fac pe noi să trăim ca ființe umane raționale, iar respectarea lor conduce spre o societate civilizată și echilibrată. Pe parcursul întregii sale activități în cadrul Organizației Națiunilor Unite, România s-a dovedit a fi un susținător considerabil al drepturilor omului, militând pentru importanța respectării lor.

Pentru a-și aduce aportul în acest sens, filiala București a Asociației Tineretul ONU din România va readuce în centrul atenției importanța valorilor fundamentale ONU, în perioada 13-14 mai 2017, în București, la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), printr-un proiect inovator: Debate Academy – Defending Human Rights.

Proiectul Debate Academy – Defending Human Rights, aflat la prima ediție, este un eveniment adresat studenților, menit să ofere acestora un cadru atât competițional, cât și educațional. Desfăşurat sub forma unei competiţii de dezbateri în format British Parliamentary, proiectul va evidenția controverse pe tema drepturilor omului, iar atelierul de lucru va îmbogăţi cunoştinţele participanţilor pe acest subiect. Deși inițiativa aparține Asociației Tineretul ONU din România, filiala București, proiectul nu ar fi putut fi posibil fără contribuția partenerului nostru principal – ARDOR:  Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică, prin intermediul căruia se va asigura calitatea academică a dezbaterilor.

Competiția admite un număr de 8 echipe a câte doi membri, care vor dezbate în format British Parliament timp de 4 runde pe moțiuni impromptu încadrate în tema generală a proiectului. Latura educațională se va concretiza prin intermediul atelierelor de lucru. Este vorba de un workshop tematic susținut de profesioniști în domeniul drepturilor omului. Distinșii invitați vor contribui la conturarea unor perspective diverse și vor asigura o mai bună înțelegere a temelor vizate prin intermediul acestui workshop.
Evenimentul Debate Academy- Defending Human Rights este diferit de competițiile obișnuite de dezbateri prin faptul că oferă participanților o sesiune de lucru de aprofundare a acestei teme vaste prin intermediul unor personalități acreditate în domeniu. Mai mult decât atât, participanții vor beneficia și de un workshop tehnic susținut de traineri ARDOR.

Asociaţia Tineretul ONU din România este o organizație neguvernamentală, constituită cu scopul de a promova şi încuraja valorile şi activităţile ONU în rândul tinerilor români, societăţii româneşti şi comunităţii internaţionale. Pentru a-şi atinge scopurile, organizaţia realizează seminarii, conferinţe, workshop-uri, stagii de practică, activitatea centrală axându-se însă asupra organizării unei conferinţe anuale de tip MUN – Conferinţa BISMUN.