Vineri, 23 Iunie 2017 13:12

A treia ediție a conferinței internaţionale „Future of Higher Education – Bologna Process Researchers’ Conference” | 27-29 noiembrie 2017, București

Pentru a face auzită vocea cercetătorilor în cadrul Procesul Bologna și a continua dialogul între cercetători și decidenții politici privind noile tendințe la nivel global, cât și asupra viitorului Spațiului European al Învățământului Superior (EHEA) la nivel particular, Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) împreună cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și Ministerul Educației Naționale (MEN) organizează a treia ediție a conferinței internaționale a Cercetătorilor Bologna “Future of Higher Education – Bologna Process Researchers’ Conference" (FOHE-BPRC 2017), în perioada 27 – 29 noiembrie 2017, la București.

Până în prezent, au fost organizate doua ediții ale Conferinței Cercetătorilor Bologna, în octombrie 2011, respectiv noiembrie 2014. Astfel, Conferința a devenit un punct de reper printre cei interesați de Spațiul European al Învățământului Superior, respectiv evoluția Procesului Bologna. Mai mult, la fiecare dintre cele două ediții anterioare, articolele științifice prezentate de către cei prezenți la eveniment au fost publicate în volume de cercetare la editura Springer, precum şi distribuite participanților la Conferințele Ministeriale din 2012 şi 2015. Volumele Springer aferente primei ediții a conferinței se află printre cele mai solicitate 25% volume online publicate de editura Springer, iar volumele obținute ca urmare a ediției 2014 sunt disponibile în regim open access tuturor celor interesați.

A treia ediție a conferinței va aborda tematici de interes general pentru invatamantul superior de la nivel international, cum ar fi: internaționalizarea educației în contextul provocărilor globale, echitate si dimensiunea socială a educației, viitorul Procesului Bologna și dezvoltarea sustenabilă, instrumente noi și îmbunătățite de transparență, modele de finanțare și guvernanță, etc. Mesajul cercetătorilor către factorii decidenți implicați in elaborarea politicilor publice va fi transmis plenului Conferinței Ministeriale din Paris, în 2018.

Având în vedere că această conferință a ajuns la cea de-a treia ediție, organizatorii au început și dialogul cu Clarivate Analytics (anterior Thompson Reuters) în vederea indexării conferinței.

Termen limită:
Termenul limită pentru depunerea rezumatelor lucrărilor este 28 iulie 2017.

Link website: http://fohe-bprc.forhe.ro/

Persoana de contact: Cezar Hâj (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ultima modificare Vineri, 23 Iunie 2017 14:09