Marți, 12 Septembrie 2017 14:02

Delegația Centrelor de Informare ale Uniunii Europene din Republica Moldova, în vizită de studiu la SNSPA

Luni, 11 septembrie 2017, la Centrul de Documentare Europeană (CDE) din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), a avut loc vizita de studiu a delegației Centrelor de Informare ale Uniunii Europene (UE) din Republica Moldova. Grupul de oaspeți a fost format din 12 persoane, scopul vizitei fiind împărtășirea experienței CDE-SNSPA și rolul acestuia în procesul de informare al UE.

SNSPA a fost reprezentată de președintele Senatului universitar, prof. univ. dr. Iordan Bărbulescu; coordonatorul CDE, lector univ. dr. Nicolae Toderaș; directoarea Bibliotecii SNSPA, doamna Voichița Cristina Dragomir.

În cursul întâlnirii, s-au abordat teme de interes pentru membrii delegației din Republica Moldova: istoricul înființării CDE-SNSPA și a Rețelei Naționale a Centrelor de Documentare Europeană, acțiunile desfășurate în cadrul centrului, relațiile de colaborare instituțională dintre CDE-SNSPA și Comisia Europeană, elementele de bază privind procesul de aderare și de integrare a României în UE, alte probleme de interes european, dar și probleme legate strict de organizarea și funcționarea bibliotecii universitare.

Participanții au convenit să continue relația de informare și colaborare cu CDE-SNSPA, ținând seama de experiența și expertiza acumulate pe parcursul anilor de activitate.

Ultima modificare Marți, 12 Septembrie 2017 14:38