Vineri, 15 Septembrie 2017 12:58

Workshop româno-american | Health Communication and Social Context

În zilele de 26 şi 27 octombrie 2017, Centrul de Cercetare în Comunicare al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA), în parteneriat cu Cox Center for International Mass Communication Training and Research, din cadrul University of Georgia (SUA), organizează a opta ediție a workshop-ului româno-american. Tema din acest an este „Health Communication and Social Context”.Evenimentul se bucură de prezența unor experți cu notorietate în gestionarea comunicării medicale și în promovarea sănătății. Vor participa Dr. Jeff Springstonn, profesor decan la University of Georgia, coordonatorul mai multor cercetări internaționale pe teme de prevenție în sănătate și intervenție comunitară în domeniul vaccine advocacy; și Sarah Smith, Associate Director of Management Resources în cadrul agenției federale americane Centers for Disease Control and Prevention din Atlanta, SUA, expertă pe teme de global health security și politici publice în domeniul sănătății.

În programul workshopului vor fi discutate studii de caz, date din cercetări internaționale multidisciplinare și vor fi avansate propuneri despre modalitățile optime de comunicare în sănătate, cu un accent deosebit asupra contextului social românesc și global actual în care se desfășoară interacțiunea medicilor cu pacienții.

Workshopul se înscrie în seria evenimentelor academice și de cercetate organizate de SNSPA în domeniul comunicării medicale, după inițierea programului postuniversitar de Comunicare în domeniul sănătății. Crizele majore survenite în sectorul medical în ultimii doi ani, care au captat atenția presei și a publicului (incendiul de la Colectiv, scandalul Hexi Pharma, cazul copiilor diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic în județul Argeș, sau recenta epidemie de rujeolă) au dovedit faptul că activitatea de comunicare are un rol vital.

Personalul didactic din cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice subliniază importanța abilităților de comunicare pentru calitatea actului medical și pentru refacerea încrederii publice în personal implicat în administrarea sectorului de sănătate.

Vă invităm să vă alăturați dezbaterii!

Persoana de contact: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.