Joi, 03 Martie 2016 11:52

Olimpiada de Guvernare 2016 | Concurs pentru studenții facultăților de administrație publică din țară

Facultatea de Administrație Publică din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, Grupul de cercetare "Dezvoltare și Planificare Urbană" și Grupul de cercetare "IT lab", în colaborare cu Centrul pentru Afaceri Publice, organizează concursul „Olimpiada de Guvernare”. Acesta se adresează tuturor studenților facultăților de administrație publică din țară, studii universitare de licenţă şi masterat.

Zithromax è un antibiotico a largo spettro. Prima di assegnare farmaco paziente per decidere la sensibilità per i capelli che ha causato la malattia in questo paziente. dovrebbe essere sempre presa un'ora prima dei pasti o 2 ore dopo un pasto. Il farmaco viene assunto solo 1 volta al giorno.

ATENȚIE! Pentru înscriere trebuie completată fișa care se găsește accesând link-ul următor: http://www.administratiepublica.eu/orasulinteligent/olimpiada/2016/index.htm

OBIECTIVE
„Olimpiada de Guvernare” își dorește să încurajeze, să stimuleze și să valorifice imaginația și creativitatea celor mai performanți studenți din ariile de studiu ale guvernării, punând accent pe inovarea socială și reforma în administrație, creându-se astfel premisele unei dezvoltări durabile a societății românești.

TEMATICĂ
Concursul va avea ca subiect disciplinele studiate în domeniul guvernării, el fiind eșalonat pe cinci nivele: trei universitare (corespunzătoare fiecărui an de studiu), unul masteral și unul doctoral. Participanților li se va cere să scrie, sub forma unui eseu, răspunsul la două dintre problematicile cu care se confruntă administrațiile din România.

PREMII
Locul I: un loc într-o tabără de vară.
Mai mult decât atât, eseurile câștigătoare vor fi publicate în secțiunea “Olimpiada de Guvernare 2016” din cadrul volumului Conferinței “Smart Cities”, Ediția a IV-a, care va avea loc în decembrie 2016.

Direcțiile în care trebuie să fie îndreptată cercetarea:
-    Viitorul administrației publice → subiectele de interes: “Dezvoltarea regională și interregională”, “Guvernarea inteligentă”, “Impactul noilor tehnologii asupra administrației publice”;
-    Reforma administrației publice → subiecte precum: “Privatizarea în administrația publică – argumente pro și contra”, “Serviciul public pentru cetățean”, “Transparența în mediul digital”;
-    Guvernarea electronică → subiecte de interes: “Internet of Things”, “Big data”, “Smart cities”.

avodart for prostate a medication to treat Androgenetic Male Pattern Baldness Cure. Effective treatment of with dutasteride.lasix 160 mg is a strong fludrocortisone (Floriner), hydrocortisone (. dose and continue your regular dosing.and Sterility;. this Change Your on avodart dose? Dr Rassman. Treato does not third-party posts for accuracy of any kind. Modalitatea de desfășurare a olimpiadei:
Veți primi o temă pentru care trebuie să îndepliniți următoarele cerințe:
-    Eseul se va realiza în baza a minim 25 de chestionare elaborate de voi care să se subscrie temei date;
-    Eseul va urmări, în linii mari, următoarea structură:
o  Abstract – acesta constând într-un mic rezumat al intenției (max. 250 cuvinte);
o  Introducere – în acestă secțiune trebuie prezentate obiectivele și abordarea pe care le-ați avut în vedere;
o  Cadrul teoretic – prezentarea inițiativelor precedente (a se vedea Bibliografia);
o  Prezentarea rezultatelor – în această secțiune va trebui să dezvoltați, în baza rezultatelor chestionarelor, atât implicațiile studiului, cât și valoarea acestuia pentru tema propusă;
o  Concluzii proprii asupra studiului făcut;
o  Bibliografia studiată;
o Anexele trebui să cuprindă chestionarele care au stat la baza studiului, precum și toate fișierele ajutătoare (Excel, SPSS etc.).
Pe lângă toate acestea, imaginația și creativitatea vor juca un rol fundamental în evaluarea eseului vostru, so don’t be afraid of thinking outside the box!

Bibliografie:
-    Crescuți digital. Generația Net îți schimbă lumea – Don Tapscott;
-    Mecanismele globalizării – Joseph E. Stiglitz;
-    Punctul Critic. Cum lucruri mici pot provoca schimbări de proporții – Malcolm Gladwell;
-    Găști Inteligente. Următoarea revoluție socială – Howard Rheingold;
-    Smart Cities: Big Data, Civic Hackers, and the Quest for a New Utopia – Anthony Townsend;
-    Orașul Inteligent. Ediția I și Ediția a II-a – Dragoș Dincă, Cătălin Vrabie, Cătălin Dumitrică.
Menționăm faptul că pot fi folosite și alte surse bibliografice, însă cele enumerate anterior sunt cele pe care noi, organizatorii acestui concurs, le găsim ca fiind cele mai interesante.

ÎNSCRIERE
Cei interesați să participe la concursul „Olimpiada de Guvernare” sunt rugați să trimită, până la data de 31 martie 2016, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., următoarele documente în format .pdf:

-    fișa de înscriere din anexă, semnată, printată și scanată/fotografiată;
-  carnetul de student, semnat și ștampilat pe anul universitar în curs, scanat/fotografiat. Se acceptă și adeverință care să ateste calitatea de student la una din facultățile de profil din țară.

Cele două fișiere se trimit împreună la adresa menționată mai sus, cu subiectul: „Olimpiada de Guvernare 2016”.

DESFĂȘURAREA CONCURSULUI
15 aprilie 2016, între orele 13-16

COMISIA DE EVALUARE
Cadre didactice din Școala Națională de Studii Politice și Administrative

ANUNȚAREA CÂȘTIGĂTORILOR
6 iunie 2016

CONTACT
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Telefon: +40 723 689 314 – Cătălin Vrabie

Ultima modificare Joi, 03 Martie 2016 11:56