Joi, 16 Iunie 2016 11:06

Masteratul de Studii Vizuale şi Societate, un program interdisciplinar de teoria și practica imaginii

Masteratul de Studii Vizuale şi Societate, organizat în parteneriat cu masterul de Fotografie şi Imagine Dinamică de la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, îşi propune să ofere un program interdisciplinar de teoria și practica imaginii, explorând transformările istorice ale codurilor de reprezentare pentru a înțelege rolul pe care produsele vizuale îl ocupă în viața de zi cu zi.

Zithromax è un antibiotico a largo spettro. Prima di assegnare farmaco paziente per determina la sensibilità per i capelli che ha causato la malattia in questo paziente. dovrebbe essere sempre presa un'ora prima dei pasti o 2 ore dopo un pasto. Il farmaco viene assunto solo 1 volta al giorno.


Programul va pune accent pe analiza regimurilor de producție audio-vizuală și pe stimularea continuă a deprinderilor de observare și asimilarea tehnicilor de structurare a discursurilor vizuale.

Dimensiunea practică a programului masteral se structurează pe participarea la ateliere, festivaluri de film documentar, vizitarea și dezbaterea pe marginea unor expoziții de artă cu componentă socială manifestă și cooptarea masteranzilor într-o cercetare colectivă de teren la sfârșitul primului an de studiu (aproximativ două săptămâni).

Cui se adresează?
Masterul este deschis absolvenţilor facultăţilor de ştiinţe sociale şi umaniste, artă şi cinematografie, precum și absolvenților altor specializări, conexe sau nu, care manifestă interes pentru studiile vizuale și cercetări sociale.

Conținutul programului
Structura programului privilegiază lucrul individual cu masteranzii și relația de mentorat; feedback-ul, peer-review-ul și cursurile tip atelier sunt metode predilecte de învățare. În vederea elaborării tezei de dizertație masteranzii au la dispoziție un curs de metode și tehnici de scriere academică în domeniul științelor sociale.

Discipline studiate

 • Introducere în discursul antropologic cu Vintilă MIHĂILESCU
 • Practica observaţiei cu Bogdan IANCU
 • Cultură materială cu Vintilă MIHĂILESCU
 • Politici și discursuri muzeale cu Simina BĂDICĂ
 • Antropologie vizuală cu Bogdan IANCU și Ileana SZASZ
 • Imagine și societate cu Iosif KIRALY
 • Cultură digitală și etica informației cu Constantin VICĂ
 • Sociologia filmului cu Roxana CUCIUMEANU
 • Film documentar (atelier) cu Adina BRĂDEANU
 • Imagine patrimonială și branding cu Monica STROE
 • Sociologie vizuală și marketingul imaginii publice cu Ciprian TUDOR
 • Metode de elaborare a lucrării de dizertație cu Monica STROE

Oportunități profesionale
Competențele dobândite în urma participării la acest program completează calificarea pentru scriere critică, producția audio-vizuală, expertiză social media sau CSR, consiliere de imagine, proiecte muzeale, comunicare digitală, cercetare calitativă de piață, marketing și publicitate.
Programul deschide o serie de oportunități în domeniul activităților culturale: curatoriat și activități muzeale, proiecte de documentare vizuală, elaborare de politici culturale, urbanism participativ, intervenție culturală.

Calendar admitere
Înscriere online: până pe 7 iulie 2016
Susținerea interviurilor: 11 iulie 2016
Afișarea rezultatelor: 16 iulie 2016

Formular online și detalii:
http://admitere-masterat.politice.ro/?q=admitere
https://antropovizual.wordpress.com/admitere/

Detalii admitere, aici

Site: https://antropovizual.wordpress.com/
Platforma de înscriere la concurs: http://admitere-masterat.politice.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/master.studiivizuale
Contact: lect. univ. dr. Bogdan IANCU, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Forma: învățământ la zi cu frecvență
Durata: 2 ani (120 credite ECTS)
Coordonatorul programului: Prof. univ. dr. Vintilă MIHĂILESCU