Joi, 16 Iunie 2016 11:32

Masteratul de Antropologie din SNSPA, cel mai longeviv și consecvent program de profil din România

Masteratul de Antropologie din cadrul SNSPA, fondat în urmă cu 16 ani, este cel mai longeviv și mai consecvent program de profil din România, renumit pentru importanța pe care o acordă componentei practice și pentru calitatea îndrumării masteranzilor în realizarea unor cercetări empirice în domeniile de interes ale antropologiei. Astfel, de la un prim curs de metodologie care asigură “intrarea în teren” şi până la practica de specialitate şi internship-ul asigurate în cadrul programului masteral, studenții sunt permanent ghidați în iniţierea şi realizarea unor investigaţii de teren.

Zithromax è un antibiotico a largo spettro. Prima di assegnare farmaco paziente per determinare la sensibilità per i capelli che ha causato la malattia in questo paziente. dovrebbe essere sempre presa un'ora prima dei pasti o 2 ore dopo un pasto. Il farmaco viene assunto solo 1 volta al giorno.

 

Prof. univ. Vintilă Mihăilescu, coordonatorul Masteratului de Antropologie

 v.m

“Programul pe care vi-l oferim, înființat în anul 2000, este cel mai longeviv şi mai consecvent program de master în antropologie din România. De-a lungul anilor, acesta a format numeroşi antropologi tineri, care acum şi-au susţinut sau sînt pe cale să-şi încheie doctorate în antropologie în cele mai prestigioase universităţi din lume. Începînd cu 2008, studiile masterale în antropologie pot fi continuate şi în cadrul Şcolii doctorale din SNSPA.”

 


Cursurile și seminariile acordă o atenţie particulară cercetării aplicate. Experienţa educaţională este completată prin participarea colectivă la ateliere, festivaluri de film documentar (Astra Sibiu, Pelicam Tulcea), vizitarea și discuții pe marginea unor expoziții cu componentă socială manifestă, cât și prin prelegeri ale unor invitați externi (lectori de la universități străine sau profesioniști din ONG-uri, companii și instituții culturale). Pentru a veni în întâmpinarea exigențelor profesionale ale masteranzilor, toate cursurile au loc după-amiaza.


Deoarece cercetarea de teren este fundamentul metodologic al antropologiei, programul masteral prevede cooptarea masteranzilor într-o cercetare colectivă de teren la sfârșitul primului an de studiu (aproximativ două săptămâni). În ultimii ani tematica acestor cercetări a inclus studiul noilor minorități din București (2015), al dinamicilor gastronomice și alimentare în Delta Dunării (2012), a regimurilor pazei și protecției din București (2013), a geografiei practicilor agricole şi turistice din comuna Fundata – Bran (2014). Fiecare cercetare colectivă se finalizează cu o publicație academică bazată pe contribuțiile studenților.


Filosofia didactică a programului privilegiază lucrul individual cu masteranzii și relația de mentorat; feedback-ul, peer-review-ul și cursurile tip atelier sunt metode predilecte de învățare. În vederea elaborării tezei de dizertație masteranzii au la dispoziție un curs de metode și tehnici de scriere academică în domeniul antropologiei.

Discipline studiate

 • Introducere în discursul antropologic (Prof. Vintilă Mihăilescu)
 • Practica observaţiei (Lect. Bogdan Iancu)
 • Antropologie economică (Conf. Cătălin Stoica)
 • Antropologie politică (Lect. Radu Umbreș)
 • Teritoriu și politici ale spațiului (dr. Gruia Bădescu)
 • Antropologia alimentaţiei (Lect. Monica Stroe)
 • Cultură materială (Prof. Vintilă Mihăilescu)
 • Antropologie cognitivă (Lect. Radu Umbreș)
 • Antropologia corpului (Lect. Alexandru Dincovici)
 • Antropologie vizuală (Lect. Bogdan Iancu)
 • Antropologia rudeniei (Lect. Radu Umbreș)
 • Metode de elaborare a lucrării de dizertație (Lect. Monica Stroe)

Cui se adresează programul
Masterul de Antropologie din cadrul SNSPA București se adresează absolvenților unei palete largi de specializări, printre care amintim sociologie, arhitectură, jurnalism și comunicare, istorie, filosofie, etnologie, drept, economie, psihologie, artă teatrală și cinematografică și alte domenii artistice, cât și profesioniștilor cu experiență.

Oportunități profesionale

Masterul de Antropologie oferă absolvenţilor competenţe avansate în analiza calitativă şi abordarea componentelor culturale ale activităţilor umane, de la anchetele sociale la studiile de piaţă. De asemenea, masterul oferă competenţe în analizele comparative şi trans-culturale, tot mai necesare în contextul actual al globalizării.

Competențele în designul și implementarea proiectelor de cercetare le furnizează absolvenților expertiză valoroasă pentru redactarea cererilor de finanțare și derularea activităților de cercetare din proiecte europene.

În fiecare an o parte dintre absolvenţi continuă cariera în mediul academic, prin studii doctorale la SNSPA sau la universităţi prestigioase din lume. Masterul are o rată mare de acceptare la doctorate internaţionale, cu alumni bursieri ai University College London, University of Michigan, Central European University, Lancaster University, Max Planck Institute for Social Anthropology etc. Cu ajutorul competențelor asimilate în urma acestui master absolvenţii dobândesc şi îşi completează calificarea pentru sectorul privat – cercetare calitativă de piață, marketing și publicitate, expertiză social media sau CSR. De asemenea, competențele construite de programul masteral sunt utile în domeniul dezvoltării locale și comunitare, prin activități de cercetare, de mediere și intervenție comunitară sau de elaborare de politici publice. Programul deschide o serie de oportunități în domeniul activităților culturale (curatoriat și activități muzeale, elaborare de politici culturale, urbanism participativ, intervenție culturală. De asemenea, programul echipează absolvenții pentru susținerea activităților independente (trainer, formator, consilier cultural).

Admitere 2016 – sesiunea iulie
Înscriere online: până pe 7 iulie 2016
Susținerea interviurilor: 11 iulie 2016
Afișarea rezultatelor: 16 iulie 2016
Formular online și detalii:
http://admitere-masterat.politice.ro/?q=admitere;
https://masterantropologiesnspa.wordpress.com/admitere/

Detalii admitere, aici.

Informații suplimentare

Platformă admitere: www.admitere-masterat.politice.ro
Blog: https://masterantropologiesnspa.wordpress.com/
Facebook: https://www.facebook.com/masterantropologiesnspa
Contact: Lect. univ. dr. Bogdan Iancu, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ultima modificare Joi, 16 Iunie 2016 13:01