Luni, 11 Iulie 2016 12:03

Admiterea la facultate

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a fost şi este un reper în peisajul academic românesc, fiind una dintre universităţile cele mai căutate de absolvenţii de liceu sau de cei care doresc să-şi aprofundeze studiile, iar aceasta în condiţiile în care la toate programele de studii accesul este posibil doar prin examen de admitere.

Zithromax è un antibiotico a largo spettro. Prima di assegnare farmaco paziente per determinare la sensibilità per i capelli che ha causato la malattia in questo paziente. dovrebbe essere sempre presa un'ora prima dei pasti o 2 ore dopo un pasto. Il farmaco viene assunto solo 1 volta al giorno.

SNSPA are un portofoliu complex, format din nouă programe de studii universitare de licenţă. Vezi aici care sunt cele 9 specializări

Evaluarea candidaţilor care se pregătesc pentru a deveni studenţi SNSPA este foarte importantă, fiind dovada că dispun de pregătirea ce le asigură şanse de reuşită în cei trei ani de facultate.

Calendarul admiterii: sesiunea iulie 2016
Admiterea la studiile universitare de licenţă din cadrul SNSPA se desfăşoară în luna iulie 2016, imediat după examenul de bacalaureat.
Facultatea de Ştiinţe Politice a început selecţia candidaţilor încă din primăvară. La prima sesiune de pretestare, desfăşurată în luna aprilie 2016, candidaţii au avut ocazia să-şi evalueze cunoştinţele la disciplinele de concurs. Cei care vor dori să obţină o notă mai mare, precum şi cei care încă nu s-au decis, o pot face în cea de-a doua sesiune de pretestare, desfăşurată în luna iulie.

FACULTATEA DE ADMINISTRAŢIE PUBLICĂ

Înscrieri: 15-23 iulie 2016  
Proba de concurs: 26 iulie 2016
Detalii, aici.

Număr de locuri la buget: 225

ADMITERE
80% nota obţinută la examenul de admitere*
*Examen scris (examen tip grilă), la una dintre urmatoarele discipline, la alegere: Economie, Geografie, Istorie, Limba română, Limba engleză sau Stat şi democraţie.
20% media examenului de bacalaureat

Subiectele valabile pentru concursul de admitere sesiunea iulie 2016 pot fi descărcate de aici. Dintre toate aceste întrebări, vor fi alese 30 pentru examenul grilă.

Învăţământ la distanţă (ID), aici.


FACULTATEA DE COMUNICARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Înscrieri: 18-22 iulie 2016  
Proba de concurs: 24 iulie 2016
Detalii, aici.

Număr de locuri la buget: 200

ADMITERE
Examen scris, la una dintre urmatoarele discipline, la alegere: Limba şi literatura română; Istorie; Psihologie; Economie.

Propunerile de subiecte la toate disciplinele pot fi vizualizate aici. În ziua concursului de admitere se extrag 3 subiecte dintre cele 45 propuse, pentru fiecare disciplină.


FACULTATEA DE MANAGEMENT

Înscrieri: 19-22 iulie 2016
Proba de concurs: 23 iulie 2016
Detalii, aici.

Număr de locuri la buget: 75

ADMITERE
65% nota obţinută la Examen scris (tip grilă)*
* Test-grilă, cu întrebări sau probleme dintr-o singură disciplină, la alegerea candidatului, din: Economie, Geografie, Istoria României, Limba Engleză sau Matematică.
35% media de la bacalaureat

Facultatea de Management propune candidaţilor câte o sută de posibile subiecte pentru proba scrisă la fiecare dintre disciplinele de concurs. Propunerile de subiecte pot fi descăcate de aici. Dintre aceste subiecte, în ziua examenului, vor fi trase la sorţi câte 30 de subiecte pentru Economie, Geografie, Istoria României și Limba Engleză şi 10 pentru Matematică.


FACULTATEA DE ŞTIINŢE POLITICE

Înscrieri online: 9 mai - 16 iulie 2016

Pretestare:

  •     18 iulie 2016 – Proba scrisă pentru specializările: Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene
  •     19 iulie 2016 – Interviu pentru specializările: Sociologie, Psihologie

Detalii, aici.

Număr de locuri la buget: 250

ADMITERE

  •     Pentru specializările Științe Politice și Relații Internaționale și Studii Europene:

Examen scris, susținut în două sesiuni de pretestare la una dintre următoarele discipline, la alegere: Filosofie, Sociologie, Economie, Psihologie, Istorie, Matematică.

Admiterea se face în ordinea descrescătoare a mediilor și a opțiunilor formulate

  •     Pentru specializările Sociologie și Psihologie:

•    Interviu: susținerea unei scrisori de intenție în fața comisiei de pretestare și se notează cu admis/respins.
•    Nota la una dintre discipline examenului de bacalaureat: sociologie, psihologie, economie, matematică, limba română, filosofie sau logică și argumentare (pe baza acestei note se va face ierarhizarea).

Ierarhizarea se va face în baza notei obținute la una dintre disciplinele examenului de bacalaureat enumerate mai sus, după data de 19 iulie 2016.

Ultima modificare Luni, 11 Iulie 2016 14:24